fbpx
Komentarai įrašui Receptas: trinta moliūgų sriuba yra išjungti
Trinta moliūgų sriuba

Atėjus žvarbiajam laikui, į savo namus kviečiame įsileisti šilumą ir pasigaminti trintos moliūgų sriubos. Moliūgų sriuba – dažnas patiekalas mūsų virtuvėje ir itin mėgstamas Lietuvos žmonių. Tačiau ar žinojote, kad ši sriuba yra labai populiarus JAV Padėkos dienos, kuri minima ketvirtąjį lapkričio ketvirtadienį (šiais metais – lapkričio 26 dieną) patiekalas? Kadangi šventė vyksta prieš pat Heloviną, kurio pagrindinis akcentas – išpjaustytas šviečiantis moliūgas, ši daržovė tampa svarbus ir Padėkos dienos akcentas. Nepaisant tradicijų ir nuostabaus moliūgų sriubos skonio, ši sriuba yra labai sveika. Svarbiausias ingredientas – moliūgas pasižymi C, A, D, B grupės vitaminų gausa, mineralinėmis medžiagomis: kaliu, magniu, geležinimi. O peršalus ar sergant gripu patariama rytais išgerti po 200 ml šviežiai spaustų sulčių. Todėl trinta moliūgų sriuba yra mėgstama tiek lietuvių, tiek amerikos žmonių ne be reikalo. 

Moliūgų sriubai reikalingų ingredientų sąrašas:

  1. Bulvės – 2 vnt.;
  2. Moliūgas – vizualiai maždaug du kartus daugiau nei bulvių;
  3. Morka – 1 vnt.;
  4. Svogūnas – 1 galvutė;
  5. Česnakas – 1 skiltelė;
  6. Druska;
  7. Petražolės;
  8. Augalinis aliejus – 4-5 valgomieji šaukštai.

Gaminimas: 

  1. Moliūgą nulupame, išimame sėklas, supjaustome kubeliais ir dedame į atskirą nuo kitų daržovių indą.
  2. Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome kubeliais. Morką nuskutame ir pjaustome griežinėliais. Svogūną taip pat nulupame ir supjaustome gana stambiai. Šias daržoves galima dėti į bendrą dubenį.
  3. Į keptuvę pilame augalinį aliejų, leidžiame jam įkaisti ir dedame pjaustytas daržives, išskyrus moliūgą. Pamaišant kepiname apie 5-7 minutes. Dedame moliūgą, dar pakepiname kelias minutes, pasūdome ir pilame vandens tiek, kad apsemtų maždaug trečdalį daržovių keptuvėje. Uždengiame dangtį ir troškiname maždaug 15-20 minučių, arba kol bulvės ir morkos suminkštės.
  4. Keptuvės turinį perdedame į puodą ir pertriname trintuvu. Pagal skonį pasūdome. Jeigu moliūgų sriuba gavosi per tiršta, pilame karšto vandens ir išmaišome. Įspaudžiame skiltelę česnako ir užvirus pakaitiname kelias minutes.
  5. Trintą moliūgų sriubą supilstome į lėkštes. Galime papuošti kapotais žalumynais (krapais, petražolėmis), saujele sausoje keptuvėje paskrudintų moliūgo sėklų. Valgyti galite su juoda duona

Skanaus!

Visus ingredientus, reikalingus šiai trintai moliūgų sriubai (net kelioms porcijoms!) galite įsigyti mūsų parduotuvėje. 

 

0

Aukšt.

X